evelina, glad och pepp

Idag är det Torsdag och jag känner att veckan har gått ganska fort ändå, viklet för min del känns jätteskönt för nu är det ju bara imorgon kvar och sedan får man vara ledig i några dagar. I veckan har jag nog mest tagit det lugnt förutom igår då jag var med ida och åkte lite skoter efter skolan. Imorgondagen så blir det nog en tur till falun för att kolla på en liten födelsedagspresent till far, men har tyvärr inte en blekaste aning om vad som han kan önska sig.
Och efter helgen är det bara två skoldagar sedan har jag tagit ledigt för att bege mig av till våran vackra huvudstad Stockholm och så blir jag nog där till söndag förhoppningsvis.
Det ska bli mycket skönt nu att komma bost men dock lite nervöst att kolla på gymnasiet, men jag klarar mig ju alltid. Nu känner jag mig iallafall lycklig och uppåt, är lycklig för att få träffa emilia,förälskad ,fixat ny och frächare hårfärg på utväxten idag och just nu finns det nog bara en person som skulle kunna göra min lycka ännu bättre :)




ha det bra gott folk :)  // Evelina

trista måndagar...

Idag är det måndag igen och skolan har kännts segare än vanligt, undrar hur jag ska kunna stå ut hela veckan. Nu snart börjar det nationella och jag gruvar mig hemskt mycket över dom. Idag började vi på engelskan öva på delen med läsförståelse och det var verkligen jättesvårt, svenskan däremot var ganska enkel. I veckan ska jag bara gå i skolan och sedan imorgon ska jag till farmor och farfar och äta, finns inget godare än mor och farföräldrars mat :) Men jag börjar dock bli lite orolig att jag ska bli sjuk nu igen för känner mig varm och så kokar det i munnen på mig. Till helgen så kanske det blir till att åka till falun och hälsa på lina men vi får se eftersom min fader fyller år. Appropå det, någon kanske har ett bra present tipps på vad jag kan ge till min underbara far? :) tack på förhand .



Vi får bara kämpa på nu , sista terminen på furudalsskola. Tror faktiskt jag kommer sakna det sedan// Evelina











Ridning

Idag fick jag som sagt min present av ida :)Morannas taxi ab anlände till mig vid tio tiden och så begav vi oss iväg mot bondesökerfru susanne och red på hennes islandshästar .
Det var skitkul att komma upp på hästryggen igen och så fick jag prova på att tölta för första gången, det var jätte härligt ! Och galoppen var obeskrivlig ! Ida föll av sin häst det första hon gjorde men landade som tur var mjukt i den djupa snön. Det enda minuset var att det var jätte kallt och att det snöade så mycket . Men det kalla kompencerade jag med ett långt och varmt bad när jag kom hem och sedan lite film på det :)

Tack än en gång Ida :)<3



Hade gott / Evelina

valet var gjort :)

Så gott folk, nu var det ett tag sedan jag skrev så tänkte ta några rader nu.
Till och börja med så har jag gjort mitt gymnasie val nu och just nu står det till såhär:


1. MoveIT Gävle, Handelsutbildning inriktning Småföretagande

2. Jensen gymnasium södra, Handel och Adimistrationsprogramet inriktning företagande

3. Lugnetgymnasiet Falun, Handel och administrationsprogramet inriktning turism

 

Men nu var det iaf gjort och det känns jätte skönt :) Men vi får se hur det blir Med Jensen på Söder , åker förhoppningsvis och spanar in det på onsdag och passar nog på att spendera någon natt hos min syster och få umgås lite med min älskade syster dotter också.

I Fredags var jag och kikade in Sammhällsprogramet på Rättviksgymnasiet och det var ganska kul ändå, men ingen linje för mig tror jag dock. Sedan efter det så var jag med mila,ida och lina i rättvik och vi tog oss en fika och mest njöt och sedan satte vi oss på bussen mot furudal och så blev det till att hem och ducha och sedan ner till furudal och kolla på hockey, ore vann med 9-4  dessutom vann mora över leksand efter straffar oxå :)              

Idag Lördag har jag mest tatt det lugnt, städat lite och tagit en uppriskande promenad i snövädret , men nu skall jag gå och spela wii, hade fint gott folk// Evelina


pompompom whowhowho shuubiduua

Imorgon är det Fredag och den första veckan i skolan för vårterminen har gått. Det känns som det gått kanske 1-2 dagar sedan vi började bara. Men imorgon beger jag mig av till Falun och Lina, ska bli skönt att träffa henne igen. Vi ska på arenan och kolla på dökött. Hoppas på en lyckad kväll :-) Nu har jag äntligen fått mitt samtal med tord och jag och han kom överens om att MoveIT gymnasie i  gävle blir ett bra ställe för mig, så jag tror jag ska ta handel-småföretagare i första hand och andra vet jag inte detsamma gäller tredjevalet. Nu ska det packas till morgondagen :)

Ha det bra//  Evelina

födelsedagen :)

Idag så blev lilla jag 16 år och rattmyndig . Idag vaknade jag av att lillasyster hanna kastade paket på mig och sedan blev det frukost på sängen med familjen . Jag fick pengar till en dator,en ukulele,smycke,parfym och solglasögon av familjen och syster elins familj. Sedan begav jag mig av till skolan där kära lilla ida satt och väntade med ett fint guld kuvert i handen och det var till mig :) Jag öppnade det förväntans fullt och i det hittade jag ett medelande till mig från henne , tyckte det var så sött så jag tänkte att flera skulle få ta del av det:

Grattis Evelina ! :)

Nu äntligen är dagen inne, då du blir ett år äldre! :)

Är så dålig på att skapa bra texter, har setat och suddat mening efter mening, när jag försöker skapa något läse just för dig :) .
Men som sagt både du och jag vet att det tar tid och blir knasigt ibland när jag textar. Så jag går rakt på sak och ska nu förmedla dig om din gåva från mig till dig.

Och sedan stod det att vi skulle bestiga hästryggen tillsammans igen :) Jag må säga att jag blev både förvånad,rörd och fruktansvärt glad på samma gång. Dels utav brevet men också utav det vi skulle göra, och att få göra det med henne, jag tar min lilla komentar där "det kan inte bli bättre" . Tack så jätte mycket Ida :)

Sedan rullade dagen på som  vanligt i skolan, dom sjöng för mig och alva i matsalen , riktigt fin kör :) eller vad säger du alva? Jag tyckte iaf att det blev en fin dag i skolan skönt att träffa alla igen, och jag var nogganska lycklig ändå. När jag kom hem sov jag lite middag sen klev jag upp och fick den maten jag önskat mig, pappas potatissallad med vinsås och fläskfilé . mums :)
Sedan gjorde lillasyster tårta och så blev det lite tårta och kaffe frammåt kvällskvisten :) 
 
Nu ska jag dock gå och borsta tanden och sedan blir det ett svanhopp , ha det fint och tack för en bra dag gott folk// Evelina

I am the winner , I am the best

Så var det söndag igen och imorgon börjar skolan igen, och jag känner mig inte allt för pepp . Dock ska det faktiskt bli lite trevigt att träffa alla eftersom jag inte träffat dom något på lovet :) Igår vaknade jag ganska sent och så kom jag ju på att jag skulle ut med ida och lina på isen och åka skoter, så jag skyndade mig iordning och så bar jag mig iväg till näcken där ida stog med skotran och väntade, sedan bar det iväg till östansjö där vi åkte en del, vi kopplade även på en bobb bakom och det var då inte helt enkelt att sitta kvar på en sån med bara en skida utan jag flög bra nog där sedan begav vi oss hem till ida där vi spenderade kvällen och natten. Sedan idag har jag mest tagit det lugnt , spelade lite wii här på kvällskvisten och det var jätte kul :) blev något slut av boxningen bara. Men jag gjorde nock out det första jag gjorde. I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska säga, fyller 16 år imorgon, Grattis till mig ;-) så jag hoppas på frukost på sängen och fläskfile med vinsås till middag .

Och jag glömde skriva mina nyårs löften i förra inlägget så gör det väll här då .

  • sluta prata i skolan
  • göra allt jag kan för att få bättre betyg
  • klara godkänt i engelskan
  • försöka acceptera mig själv för den jag är och inte ta åt mig av allt elakt som folk säger
           


Håller tummarna för en bra och rolig sista termin på Furudals skola nu

Ha det gott folk // Evelina
                                                                                                                      

Funderingar och gymnasieval

Idag har jag som vanligt vaknat sent sedan steg jag upp och satt lite här och sedan blev det en vända till lina och nu ikväll här har jag suttit och haft tankarna åt framtiden, vad vill jag med livet igentligen och vad ska jag välja för linje på gymnasiet? ska jag flytta långt eller försöka hålla mig inom dalarna. Jag känner mig hemskt förvirrad och jag har ingen aning om nånting, sitter och velar och ändrar så vem vet vart jag hamnar tillsist? Just nu har jag funderingarna åt så många olika håll, ska jag ta fordonsprogramet på haraldsbo i falun, eller jag kanske kan för lite om motorer och bilteknik för det? Kanske jag ska ta ett stort steg och bege mig av ner till borås och gå handel med turism eller handel - småföretagande och entrepenörskap? men hamnar jag inte alldeles för långt bort då, jag känner ju ingen där... Eller kanske jag ska bege mig av till sthlm och gå media- journalistik? men det kanske blir problem med bostad... Jag tror jag har tankarna åt 100 olika håll just nu och jag vet inte vad jag vill eller vad jag ska välja. Om mindre än en månad ska valet vara gjort och man blir inte det minsta klokare av att ha talat med tord (syo:n) heller, snarare mera förvirrad. Jag hoppas verkligen att jag kan få någon ordning i huvudet snart och jag lär väll fixa ett nytt möte med tord här nu när vi börjar på måndag igen.

Hade gott // en måttligt förvirrad Evelina

En liten sammanfattning av det gångna året :)


I början av förr året minns jag ärligtalet inte vad jag gjorde mera än den 12 januari då jag fyllde år och mina närmaste vänner kom på fika och vi hade nog det ganska kul :)
 sedan flöt väll våren på , sommaren kom och det var dags att säga farväl till många kvinnor och män som skulle lämna oss och våran skola för gymnasie, det var oerhört jobbigt och redan då förstod jag att det här året inte skulle bli detsamma utan dom. Sommaren kom och det blev jobb på fiskens hockeyskola iår igen och emellan att jag jobbade varvade jag med peace and love (oförglömmlig jätte kul) , dansbandsveckan i malung (jätte kul det med), hea i östanvik (alltid lika kul), orsa yran (jätte kul) och riga med familjen (grymt kul), sundborn och sthlms besök och den 9 augusti blev jag moster för första gången till min underbara emilia. Sedan kom hösten och då börjar man känna att allvaret börjar komma , nog för att lärarna har tjatat om nationella proven i nian sedan sexan men nu kändes det verkligen som jag avgör hela mitt liv på bara ett år.
Det har vart stressigt i skolan hela höstterminen här nu men som tur är har jag kunnat varva ner på helgerna med besök till falun och lina, sundborn och mormor och morfar, sthlm och syster och hennes familj, men jag har kännt en enorm saknad av niorna som gick ut sommaren 08, det blev aldrig detsamma utan er. I Novemer gjorde jag min prao och det var välbehövligt skönt att komma ifrån skolan och deppritionen, första veckan spenderade jag i sundborn på ett fritids och jag trivdes mycket bra och andra veckan på fordons programet på haraldsbo där jag också trivdes bra. Sedan var det åter till skolan och jag fick mina två livs första mvg på några uppgiffter och det var på samma dag också, var helt överlycklig. Det var på idrotten när jag och ida hade en lektion i konståkning och på svenskan när vi redovisade våran prao. Sedan gick veckorna bra sakta till lovet men till sist kom avslutningen , där jag fick vara konfransier tillsammans med kalle i min klass och sedan kom det väl behövliga lovet. Men nu är vi snart där igen med gymnasieval , nationella prov,alldeles för mycket uppgiffter och tjaffs i klassrummet och behöver det där kommande lovet, alla säger att 8: an är den värsta årskursen i livet men jag håller verkligen inte med , nian är helt hopplös slitsam. På måndag är det dags igen och jag hoppas att det blir bättre än i höstas :) ska verkligen skärpa till mig nu !

Hade så bra // Evelina :)

Välkommen till min nya blogg!

Har haft tanken på att skaffa en blogg nu här ett tag och nu är det gjort.
Jag har gått och dragit på mig en mindre trevlig förkyldning så nu sitter och hemma i lilla furudal och är sjuk istället för att vara i sthlm och ha det trevligt, vet inte det känns inte allt för kul. Men nu hade jag tänkt skriva lite om det gångna året om även några dagar försent men som man säger, bättre sent än aldrig.

Kommenter och läs gärna :) // Evelina

RSS 2.0